רכיבים
- 4 פילה סלמון ללא עור
- 560 גרם שעועית ירוקה טרייה או 450 גרם אספרגוס
- 3 כפיות שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 4 כפות פסטו - קנוי או תוצרת בית (מתכון בהמשך)
- 4 כפיות מיץ לימון
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: נייר כסף
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, וחותכים 4 ריבועים של נייר כסף בגודל 35X35 ס"מ.
2. מרתיחים סיר מלא מים, חולטים בפנים את השעועית במשך 3 דקות (אספרגוס לא צריך בישול), מוציאים ומסננים מנוזלים.
3. בקערה, מערבבים את השעועית המבושלת או האספרגוס עם 2 כפיות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4. מחלקים את השעועית או האספרגוס בין 4 ריבועי נייר הכסף, ומניחים כל חלק במרכז הריבוע, בשתי שכבות, כמצע צפוף.
5. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור משני הצדדים, ומניחים כל פילה על מצע השעועית או האספרגוס. מורחים על כל סלמון כף פסטו נדיבה ומזלפים מעל כפית לימון.
6. מערבבים את העגבניות החצויות עם כף שמן ומעט מלח, ומניחים מעל נתחי הסלמון.
7. עוטפים כל נתח סלמון בנייר הכסף (ראו תמונה) - אוטמים היטב את הצדדים, אך לא מהדקים יותר מדי, כדי שהחום יגיע לכל מקום באופן שווה.
8. מסדרים את נתחי הסלמון העטופים בתבנית אחד ליד השני, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20-28 דקות, בהתאם לעובי הפילטים.