רגע לפני: עושים סוף לסנדוויצ'ים משעממים: הנה 3 ממרחים מנצחים שתמיד כיף לשמור במקרר, ולשלוף כשרוצים. מה יש לנו כאן? מתכון לממרח פסטו, מתכון לממרח זיתים ומתכון לממרח עגבניות מיובשות שהכי טעימים כשהם תוצרת בית.
ממרח פסטו
2 צרורות בזיליקום טרי
חופן צנוברים
מיץ מלימון אחד סחוט
3 שיני שום
1 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
• מפרידים את העלים מהגבעולים (וכך מונעים מרירות), מניחים את העלים במעבד מזון עם הלהב.
• מוסיפים את השום, הלימון, הצנוברים והמלח, וטוחנים לתערובת אחידה. תוך כדי מזלפים את שמן הזית, עד לקבלת מרקם ממרחי.
• שומרים במקרר בצנצנות מעוקרות או מחלקים למנות ומקפיאים.
ממרח זיתים
1 פחית שימורים של זיתים ירוקים מגולענים
2 כפות מיונז
2 שיני שום
1/2 כפית צ׳ילי גרוס
1/2 צרור כוסברה - רק העלים
אופן ההכנה:
• טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון, ושומרים בקופסא אטומה במקרר.
ממרח עגבניות מיובשות
1 כוס עגבניות מיובשות
חופן אגוזי מלך
6 כפות שמן זית
3 שיני שום
מלח
אופן ההכנה:
• טוחנים במעבד מזון את העגבניות, השמן, השום והמלח.
• מוסיפים את האגוזים ושוב טוחנים (ניתן להוסיף כף רסק עגבניות תוך כדי טחינה).
• שומרים בקופסא אטומה במקרר.