רכיבים
- 900 גרם פילה סלמון, ללא עור
- 2 חלבונים
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1/2 כוס פירורי לחם טריים (טוחנים בבלנדר 2 פרוסות לחם לבן)
- 2 כפות שמיר קצוץ טרי
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנת פישבורגר:
רגע לפני: מדובר בקציצות דג. זהו. אמרנו את זה. אבל תודו שהרבה יותר כיף להגיש "פישבורגר סלמון". בשל מרקמו הבשרני, הסלמון הוא בסיס נפלא לקציצה ועם קצת מעוף אפשר להפוך את הכל לחגיגית בורגרים שלמה עם לחמניות שומשום עגולות ופרוסות של ירקות.
• קוצצים דק את הסלמון, אורזים מחצית מכמות הסלמון בשתי שקיות ניילון אטומות (שקית בתוך שקית) ובעזרת פטיש שניצלים, כותשים את הדג. חוזרים שוב על הפעולה בחצי הנותר.
• בקערה גדולה, מערבבים את כל כמות הסלמון יחד עם החלבונים, החרדל, השמיר, פירורי הלחם והמלח, לתערובת אחידה.
• יוצרים 4 קציצות בעובי 2 ס"מ.
• מחממים 2 כפות שמן במחבת פסים על אש בינונית, ומטגנים את הקציצות במשך 5 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.
אופן ההגשה: בשלב זה תבחרו אם לאכול את הקציצות בסכין או מזלג או להכניס אותן בלחמנית שומשום עגולה ולארגן לכם המבורגר פרווה מלא בכל טוב.