אחד הדוברים הפעילים בועדת החינוך של הכנסת שקיימה הבוקר (שלישי) דיון משותף יחד עם הועדה לביקורת המדינה בנושא אפליה בקבלת תלמידים בחינוך המוכר שאינו רשמי, היה חבר-הכנסת הרב מנחם-אליעזר מוזס.
"זו צביעות להכתיר את החינוך החרדי כגורם לאפליה וכי אל להם לחברי הכנסת להיתמם ולהסתתר מאחורי סיסמאות", זעק מוזס. "אם מדברים על אפליה, צריך לדון באפליה האמיתית במדינה".
עוד אמר: "באחד מדיוני הכנסת הוצגו נתוני דו"ח אדווה המצביעים על כך שהציבור החרדי מופלה לרעה במקומות עבודה, אחריו הציבור האתיופי והרוסי. מדוע אתם מיתממים ומחפשים את הקיפוח במקומות זרים? הרי מדינת ישראל מפלה לרעה צבורים שלמים!
"בתי ספר של המגזר החרדי לומדים בצפיפות איומה, בניגוד לבתי הספר הרשמיים. זו לא אפליה?? בירושלים חסרות 1,137 כיתות רק למגזר החרדי. זו לא אפליה? לפני יומיים פורסם כי בבית משפט מחוזי פסק השופט סובול כי אל למשרד החינוך לתקצב מוסד חינוכי אם איננו במבנה תקני או מחזיק בהיתרי בניה. מה זה אם לא אפליה?
"אין לנו היכן ללמוד", זעק מוזס, "אין לנו מספיק כיתות, אנו מוצאים פתרונות זמניים, אז נענש על כך? לצערנו, מדינת ישראל היא מדינת מעמדות ואל לנו לחפש, כאן בחינוך החרדי את הקרבן התורן".
בסיום דבריו, ברך ח"כ הרב מוזס את יו"ר החינוך העצמאי הרב לייזרזון ואת החינוך העצמאי, על פעולותיו החשובות לטובת חינוך ילדי ישראל.
הרב לייזרזון הכחיש אף הוא את דבר קיומה של אפליה במסגרת החינוך העצמאי וסיפק נתונים המצביעים על אחוזים גבוהים הן בקרב התלמידים והן בקרב צוותי ההוראה מעדות המזרח.
בסיום הדיון הוחלט כי הנושא כולו ימשיך להיבדק על ידי מבקר המדינה.