איך אתם בוצעים את החלה בסעודת שבת - ביד, או בסכין? קורעים פיסות, או חותכים באופן סימטרי? ומה עושים אחרי שהחלה נבצעה לחתיכות, ´מטיסים´ בקליעה למטרה, מעבירים על צלחת מרכזית בין הסועדים, או שמשאירים את חלקי החלה במרכז השולחן?
באבי טרייד לקחו את השאלות צעד אחד קדימה והציבו להן תשובה אחת, מתקפלת. נכון, מגשי חיתוך יש למכביר מעץ, פלסטיק, זכוכית ואפילו מכסף טהור, אבל מגש שגם יאכסן את פיסות החלה טרם ראינו עד כה. בחברה המציאו את הפתרון: פיתוח ייחודי, דקורטיבי ושמיש ביותר לשולחן השבת, המהווה גם פתרון עיצובי יוצא מן הכלל לשמירה על כבוד החלה. החבורה הרחיקה עם הרעיון עד לסין, שם ייצרו את מגש חלות הפלא.
איך זה עובד?
בעת שמשתמשים במוצר החדש כקרש חיתוך לחלות, הוא שטוח ומעוצב ברוח יהודית. עץ הבמבוק מגולף ומשורטט וצרובות בו המילים "לכבוד שבת קודש ויום טוב". ואולם, בתום בציעת הפת וחיתוך החלה, מסובבים את מרכז המגש ובהינף יד, פנים הקרש שוקע במעגלים והופך לבית קיבול עבור פיסות החלה. בכך הופך הבסיס לסלסילה מעוצבת ודקורטיבית, שאפשר להעביר בין הסועדים. מגש חלות הפלא פותר למעשה בעיה בה ניצב כל מארח: כיצד להעביר את פיסות החלה אל הסועדים מבלי למסור אותם ביד (מנהג אבלות) ומבלי להשליך אותם בקליעה למטרה (זלזול וחוסר כבוד בלחם הקודש).
בסיס הרעיון, נולד בכלל בהודו הרחוקה. המקומיים נוהגים ליטול פיסות עץ, לחרוץ אותן ולהשתמש בהם ככלי הגבהה. כלי זה אינו אפשרי לשימוש בשבת, שכן יש לחבר לו רגלי משען עליהם יעמוד. מאידך, פיתוח מגש חלות הפלא, כולל כבר בתוכו את הרגלית המייצבת לכלי הקיבול וכמובן, מותרת בשבת.