לכדורי האורז:
- 1 כוס ריזוטו (אורז עגול)
- מים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 32%
- 1/2 כוס שמנת לבישול 10%
- 30 גרם חמאה
- מלח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- קוביות מוצרלה / גבינה צהובה
- 1 ביצה, לציפוי
- פירורי לחם ושקדים קצוצים (לא חובה), לציפוי
לקרם הפטריות והערמונים:
- 4 כפות שמן זית
- 1 סלסילה פטריות פורטבלו, קצוצות
- 1 שקית ערמונים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
- 1 כף סוכר
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית גרידת לימון
- 1/2 כפית תבלין צ׳ילי
- מלח ופלפל שחור
- מים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הכדורים: מטגנים את האורז בחמאה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לצמצום מוחלט. מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים שוב עד שהמים מצטמצמים.
2. מוסיפים 1 כוס מים + מעט מהשמנת לבישול. כשהמים רותחים, מנמיכים ומכסים ל-10 דקות.
3. מכבים את האש, מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים היטב. מחכים כ-10 דקות עד שהאורז מצטנן. מוסיפים 1 כף שמנת חמוצה ומערבבים. האורז צריך לצאת דביק ורטוב. מתבלים.
4. יוצרים כדורים ומכניסים לתוך כל כדור קוביית מוצרלה / גבינה צהובה.
5. טובלים כל כדור בביצה ומגלגלים בציפוי הפירורים. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב-שחום מכל הכיוונים.
6. מכינים את רוטב הפטריות: מטגנים בשמן זית את הבצל, עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד לקרמול.
7. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להתכווצותן. מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול כ-10 דקות, בסיר מכוסה.
8. מצננים מעט וטוחנים בבלנדר / מעבד מזון. מחזירים לסיר, מוסיפים את גרידת הלימון והתבלינים ומבשלים עוד 2-3 דקות.