רכיבים
- 12 חלקי עוף - משולשים ושוקיים
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 2 כפיות תימין מיובש
- 2 כפיות רוזמרין מיובש
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את כל עשבי התיבול המיובשים, מלח ופלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה.
2. שוטפים את העופות, מייבשים בעזרת טפיחות עם נייר סופג, מזלפים עליהם שמן זית, מצפים אותם היטב בשמן מכל הצדדים ואז מפזרים עליהם את תערובת עשבי התיבול ומעסים אותה בידיים לתוך העופות.
3. מרפדים תבנית בנייר כסף ומניחים עליה רשת צלייה. מסדרים את העופות על הרשת כשהעור כלפי מעלה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 45-55 דקות או עד שהעופות מוכנים. לאקסטרה פריכות, אפשר לשנות את התנור למצב גריל, להעלות את התבנית למדף הגבוה ביותר בתנור ולצלות את העופות במשך 1-3 דקות, אך השגיחו מקרוב שלא יישרפו.
5. מוציאים את העופות מהתנור, מכסים אותם בנייר כסף באופן רופף למשך 5 דקות ורק אז מגישים אותו / מעבירים לתבנית ומשם לפלטה עד ההגשה.