רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף במשקל כולל של 450 גרם
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- 2 ביצים גדולות, טרופות קלות
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם פנקו
- 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מסדרים 3 צלחות על השיש: אחת עם הקמח, בשנייה טורפים את הביצים עם החרדל ובשלישית מניחים את פירורי הלחם ומערבבים אותם עם הרוזמרין, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור.
2. מייבשים את נתחי העוף בעזרת נייר סופג ומתבלים אותם משני הצדדים במלח ופלפל שחור. מצפים את בקמח, מנערים קלות ואז טובלים בתערובת הביצים ומשם לתערובת פירורי הלחם. מניחים את הנתחים המוכנים זה על גבי זה בצלחת ומכסים עד לטיגון. אפשר לטגן מיד או להעביר למקרר למשך 4-5 שעות עד הטיגון עצמו.
3. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן. כשהשמן חם (הוא אמור להעלות בועות ולרחוש אם זורקים פנימה פירור לחם), מניחים שני נתחי עוף במחבת. מטגנים אותם במשך דקה וחצי עד 2 דקות מכל צד, עד שהם מקבלים גוון שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומטגנים את שני הנתחים הנותרים.
איך מרכיבים את הסנדוויץ'?
פורסים חלה, לחמנייה או פיתה, מורחים בפנים חומוס או מיונז, מניחים שניצל אחד בפנים, מוסיפים טעימות ממגוון סלטי השבת שהכנתם, פרוסות של ירקות טריים וקצת חריף ומגישים מיד.