רכיבים
- 4 שיני שום, קלופות ושלמות
- 1 בצל קטן, חתוך לרבעים
- 1 כף אורגנו טרי או 1 כפית אורגנו מיובש
- 2 כפיות כמון טחון
- 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- קמצוץ ציפורן טחון
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף שמן, רצוי שמן בוטנים
- 2 כפות מיץ תפוזים, רצוי סחוט טרי
- 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי
- 800 גרם פרגיות ללא עצם או 1 ק"ג פרגיות עם עצם
- כוסברה קצוצה להגשה
אופן ההכנה:
1. אפשר לצלות את הפרגיות על גריל גז, מנגל פחמים או על מצב גריל בתנור. החום צריך להיות גבוה-בינוני ואם צולים בתנור, התבנית צריכה להיות במרחק של 10 ס"מ ממקור החום.
2. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים יחד את השום, הבצל, האורגנו, הכמון, הקאיין או הפפריקה, הציפורן, השמן, מלח ופלפל שחור, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את מיצי התפוזים והליים, מערבבים וטועמים. משפרים תיבול, אם צריך - הטעמים צריכים להיות עזים ולא מתנצלים.
3. מורחים את הרוטב על הפרגיות ואם יש לכם זמן, רצוי להשרות אותן במשך 30 דקות.
4. צולים את הפרגיות בגריל, מנגל או בתנור במשך 6-8 דקות מכל צד, עד שהחלק החיצוני שחום והעופות מבושלים היטב. מגישים מיד, חם, עם כוסברה קצוצה מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!