זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף
- 3/4 כוס קמח, מנופה
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כפית פפריקה
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
- 1/2 1 כפות אבקת שום
- 2 כפות מחמאה מומסת / שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה רדודה בינונית, מערבבים את הקמח, המלח, הפלפל השחור והפפריקה. בקערה רדודה נוספת, טורפים את הביצה עם 1/4 כוס מים. בקערה שלישית, מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת השום.
3. עובדים עם נתחי העוף אחד אחד. מצפים את הנתח בתערובת הקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף בפירורי הלחם. כל נתח מוכן מניחים בתבנית.
4. מברישים את החלק העליון של כל נתח עוף במחמאה המומסת או בשמן הזית, ואופים במשך 40-45 דקות, עד להזהבה יפה.