זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
- 4 שיני שום, כתושות
- 450 גרם בשר הודו טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 4 כוסות <a href="http://www.kikar.co.il/217106.html">ציר מרק עוף</a> או מים + מעט אבקת מרק
- 400 גרם גרגירי תירס משימורים, מסוננים
- 3/4 כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית במים ללילה או 2 כוסות שעועית מבושלת (קפואה ומופשרת)
- 1 אבוקדו, חתוך לקוביות
אופן הכנת תבשיל הודו עם שעועית לבנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 6-8 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום, ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני.
2. מוסיפים לסיר את ההודו ומבשלים במשך 7-5 דקות, עד שהוא מבושל לגמרי. מתבלים בכמון, כוסברה, פפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות.
3. יוצקים על הכל את ציר המרק, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 30-35 דקות.
4. מוסיפים את התירס והשעועית ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
מגישים מיד, חם בקעריות אישיות, עם 1-2 כפות קוביות אבוקדו מעל.