רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף שלמים, ללא עור וללא עצמות במשקל 170-200 גרם כל אחד
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כוסות פטריות טריות, פרוסות
- 1 בצלצל שאלוט, קצוץ
- 60 גרם מרגרינה בטעם חמאה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס ציר מרק עוף
- 2 כפות שמנת צמחית
- 2 כפיות עלי תימין טריים
- גרידת קליפה מחצי לימון
- לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת חזה עוף ברוטב פטריות "מוקרם":
1. חוצים לשניים כל חזה עוף, דופקים בפטיש עד לעובי של 1 ס"מ ומתבלים במלח ופלפל שחור.
2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, ממיסים 15 גרם מרגרינה עם 1/2 כף שמן זית. מוסיפים 2 חצאי עוף, מטגנים במשך 5-7 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת. מוסיפים למחבת 15 גרם מרגרינה ואת 1/2 כף שמן הזית הנותר, מטגנים את שני חצאי העוף הבאים, מוציאים לצלחת ומכסים כדי לשמור על החום.
3. מוסיפים למחבת 15 גרם מרגרינה וממיסים על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות ובצלצל השאלוט הקצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות עד לריכוך, תוך ערבוב לעתים קרובות.
4. יוצקים למחבת את היין הלבן ומרק העוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מוסיפים את השמנת הצמחית, עלי התימין ו-15 גרם מרגרינה. מערבבים ומוסיפים את גרידת הלימון.
5. מחלקים את חזות העוף ל-4 צלחות אישיות, יוצקים מעל מרוטב הפטריות בנדיבות, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.