רכיבים
- שמן קנולה לשימון התבנית
- 1/4 1 כוסות קמח
- 1/4 1 כפיות מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 2 ביצים
- 1/2 1 כפיות פפריקה
- 2 כוסות פירורי לחם פנקו
- 1/3 כוס שומשום
- 800 גרם חזה עוף, משוטח ופרוס ל-16 רצועות
- מלח גס, לפי הטעם
אופן הכנת אצבעות עוף אפויות:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן קנולה או בספריי.
2. בצלחת עם שוליים רדודים, מערבבים יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור ו-1/4 כפית פפריקה. בצלחת זהה נפרדת, טורפים את הביצים, ובצלחת זהה שלישית, מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.
3. מצפים כל רצועת עוף בתערובת הקמח, טובלים בביצה, מצפים בתערובת פירורי הלחם ומעבירים לתבנית המוכנה.
4. מרססים או מזלפים שמן על כל רצועת עוף מוכנה, ואופים במשך 18-22 דקות. באמצע האפייה, הופכים את העופות ומפזרים עליהם את הפפריקה הנותרת ומלח גס. אופים עד שהעופות אפויים לגמרי ומקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם, עם רטבים אהובים (המלצה שלנו? חרדל ודבש!).