זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 כוס פרחי ברוקולי, קפוא או טרי
- 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
- 1 כוס עגבניות שרי
- 1 קישוא / זוקיני בינוני, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף תערובת תיבול איטלקית / 1 כף תערובת אורגנו, בזיליקום ותימין מיובשים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- 4 כוסות אורז מבושל
אופן הכנת עוף בתנור עם מגוון ירקות:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.
2. מסדרים בתבנית את העוף וכל הירקות - בשורות, מתבלים באופן שווה, מפזרים מעל את השום הכתוש ומזלפים שמן זית.
3. אופים במשך 15-20 דקות, או עד שהירקות שחומים והעוף רך.
הרכבת המנות: מרפדים באורז 4 קופסאות שניתנות לאטימה, מסדרים מעל את העוף והירקות, מכסים ושומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודשיים.