

רכיבים
- 8 חלקי עוף
- 15 שיני שום
- 5 כפות סילאן
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית סחוג (לא חובה)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 150 גרם שומשום
- 3 ענפי בצל ירוק
אופן הכנת עוף במשרה מתוק חריף מצופה שומשום:
רגע לפני: עוף ברוטב עסיסי, מצופה בשומשום, כבש את העולם, והפך לאחת המנות האהובות ביותר, ויש לכך סיבה טובה: כל העבודה מסתכמת בהשריה במרינדה, ואפיה לתנור, יש פשוט מזה? מתכון להכנת עוף מתוק חריף מצופה שומשום.
• כותשים את שיני השום לתוך קערה, מוסיפים את הסילאן, רוטב הצ'ילי, הסחוג והשמן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
• מוסיפים לקערה את חלקי העוף ומעסים היטב את העופות במשרה.
• מכניסים את הקערה למקרר למשך שעה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מפזרים את השומשום בצלחת שטוחה, ומצפים את העופות בשומשום מכל הצדדים. מסדרים בתבנית אפייה.
• מכניסים לתנור שחומם מראש, ואופים במשך 50 דקות.
אופן ההגשה: ניתן להגיש על מצע אורז לבן. קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים מעל העופות החמים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!