רכיבים
- 1/2 ק”ג עוף טחון מופשר
- 3 גזרים או 1 דלעת
- 1 בצל בינוני
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כף רסק עגבניות
- מעט אבקת שום
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת קציצות עוף רכות במיוחד:
רגע לפני: זה נשמע כמו מנת ילדים, אך הגדולים יאהבו אותן לא פחות: מתכון לקציצות עוף נימוחות ורכות במיוחד, שמשדכים להן אורז או פירה וסלט ירקות - ואתם מסודרים עם ארוחה מזינה ומשביעה.
• מבשלים את הגזרים או הדלעת בסיר מלא מים במשך 20 דקות, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).
• מרסקים היטב את הגזרים או הדלעת לפירה בקערה.
• מגרדים את הבצל בפומפייה ומוסיפים לקערה, יחד עם העוף הטחון, פירורי הלחם ורסק העגבניות. מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות.
• יוצרים קציצות עגולות מהעיסה. כדאי להרטיב קלות את הידיים.
• מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות בשמן החם, 2 דקות מכל צד.