רכיבים
- 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 6 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
- 1 ביצה
- 1/3 כוס פירורי לחם
- קורט פפריקה מתוקה
- קורט כמון
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת קציצות חזה עוף טחון:
רגע לפני: לקציצות תמיד יתלווה זיכרון ילדות מתוק, טעם של בית. הילדים אוהבים אותן, וחייבים להודות - גם המבוגרים לא יעמדו מנגד: מתכון להכנת קציצות חזה עוף טחון פשוט טעימות.
• קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק ומערבבים בקערה, יחד עם העוף והביצה.
• מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מוסיפים את פירורי הלחם ולשים היטב לעיסה אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
• יוצרים קציצות בגודל שווה. כדאי להרטיב מעט את הידיים, כדי למנוע הידבקות.
• מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קציצה במשך 2-3 דקות מכל צד.
אופן ההגשה: לקציצות יש מגוון אופציות רחב: הן יכולות לשמש פתיח קל לארוחה, כמילוי לכריך - בסגנון המבורגר, עם חסה ופרוסת עגבנייה, או כמנה בפני עצמה עם תוספת אורז לבן וסלט ירקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!