רכיבים
- 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 1 כוס שעועית לבנה גדולה
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- קורט פפריקה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת תבשיל עוף עם שעועית לבנה:
רגע לפני: ארוחה משביעה ומלאת בריאות? זה מריח טוב מאוד: מתכון להכנת תבשיל עוף ושעועית לבנה שמשתלבים נפלא בטעם נהדר ועשיר, אחרי שעה של בישול ארוך ואיכותי.
שימו לב: הכנת התבשיל כוללת הכנה מקדימה של השריית השעועית במים במשך 12 שעות קודם הבישול.
• משרים את השעועית במים במשך 12 שעות לפחות.
• מבשלים את השעועית בסיר מלא מים ומעט מלח, במשך שעה על אש בינונית.
• מסננים את מי הבישול מהשעועית, אך שומרים חלק מהמים בצד.
• קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם מעט שמן, עד להזהבה.
• כותשים את השום ומוסיפים אותו לסיר הבצל.
• מחזירים את השעועית לסיר, מערבבים עם הבצל המטוגן, ומניחים מעל את כרעי העוף. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, ומבשלים במשך שעה. מידי פעם הופכים את העוף שישחים מכל צדדיו.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!