רכיבים
- 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 2 בטטות גדולות
- 3 שיני שום
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- קורט פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס שמן זית
אופן הכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות:
רגע לפני: מנת עוף טעימה וקלה להכנה עם המון פחמימות לארוחה מלאה בתבנית אחת: מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות. מעדן משפחתי עסיסי שמתאים לסעודה שכוללת לא מעט משתתפים.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• כותשים את השום, קוצצים את הפטרוזיליה ומשרים בקערה עם כוס שמן זית במשך 20 דקות.
• מניחים את העופות בתבנית גדולה ומעסים אותם עם חצי מכמות משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
• מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, חותכים לקוביות או עיגולים בגודל בינוני, ומעבירים לקערה.
• מעסים את תפוחי האדמה והבטטות בחצי הכמות השני של משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה, ומתבלים בפפריקה.
• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה. מידי פעם הופכים את העוף.
• מסירים את הכיסוי, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהעוף הופך לשחום ויפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!