כיכר השבת

עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות

מנת עוף טעימה וקלה להכנה עם המון פחמימות לארוחה מלאה בתבנית אחת: מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות. מעדן משפחתי עסיסי שמתאים לסעודה מרובת משתתפים (מתכונים, אוכל)

|
1
|
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בטטות גדולות
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • קורט פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס שמן זית

אופן הכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות:

רגע לפני: מנת עוף טעימה וקלה להכנה עם המון פחמימות לארוחה מלאה בתבנית אחת: מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות. מעדן משפחתי עסיסי שמתאים לסעודה שכוללת לא מעט משתתפים.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• כותשים את השום, קוצצים את הפטרוזיליה ומשרים בקערה עם כוס שמן זית במשך 20 דקות.

• מניחים את העופות בתבנית גדולה ומעסים אותם עם חצי מכמות משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, חותכים לקוביות או עיגולים בגודל בינוני, ומעבירים לקערה.

• מעסים את תפוחי האדמה והבטטות בחצי הכמות השני של משרה השום, שמן הזית והפטרוזיליה, ומתבלים בפפריקה.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה. מידי פעם הופכים את העוף.

• מסירים את הכיסוי, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהעוף הופך לשחום ויפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
הוספתי גזרים, והריח של התיבול היה שיגעון. נראה לי שיצא טעים. אפשר לצלם ולהכניס לכאן תמונות?
יעל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות