זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 חסה אייסברג חתוך
- 1/2 ראש כרוב סגול חתוך גס
- 2 כוסות אפונה מבושלת קלות
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות גדולות מעט
- 300 גר׳ חזה עוף חתוך לקוביות
- מלח
- פלפל גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות חמאת בוטנים
- לרוטב:
- 2 כפות רוטב סויה מלוחה
- 2 כפות חומץ
- 1 כף שטוחה סוכר חום
- 3 כפות שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
• מחממים 1 כף שמן זית במחבת טפלון.
• מטגנים את קוביות העוף עד הזהבה.
• בקערה קטנה יוצקים חמאת בוטנים עם השמן הנותר ומערבבים היטב.
• מלח ופלפל.
• מורחים את חזה העוף בחמאת בוטנים
• מורדים מהאש. (מי שאוהב חריף יכול להוסיף עכשו פלפל צ׳ילי גרוס)
• בקערה מרכיבים את הסלט.
• מניחים את החסה,כרוב, אפונה ופלפל ומפזרים מעל את העוף.
• בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט.
• מערבבים הכל יחד בשתי כפות ומגישים.
(מתאים גם קר)