לערבב ולשלוח לתנור: עוגת שוקולד

השבת אוטוטו נכנסת, האורחים עוד רגע בדלת או סתם בא לכם משהו מתוק ומהיר? מתכון מעולה וקליל לעוגת שוקולד חמה וריחנית (מתכונים, אוכל)

|
7
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • 4 ביצים
  • לציפוי השוקולד:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (פרווה)
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת עוגת שוקולד:

רגע לפני: השבת אוטוטו נכנסת, האורחים עוד רגע בדלת או סתם בא לכם משהו מתוק ומהיר? מתכון מעולה וקליל לעוגת שוקולד חמה וריחנית.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• בוחשים בקערה גדולה את כל החומרים, ומוסיפים בהדרגה כוס מים רותחים, עד לקבלת בלילה אחידה.

• יוצקים את התערובת לתבנית רחבה, ומכניסים לאפייה למשך 40-45 דקות. איך יודעים שהעוגה מוכנה? מחדירים קיסם והוא יוצא יבש.

• מניחים לעוגה להצטנן ומכינים את ציפוי השוקולד. שוברים את השוקולד המריר לקוביות.

• מרתיחים את השמנת בסיר, וכשעולות בועות מסירים מהאש.

• מוסיפים לסיר את קוביות השוקולד המריר, ממתינים שיימס מעט וטורפים בעזרת מטריפה ידנית עד לקבלת קרם שוקולדי אחיד.

מצפים את העוגה בקרם ומפזרים מעל שברי אגוזים.

אופן ההגשה: כדאי להגיש את העוגה בסמוך להכנה, ופחות מומלץ לשמור אותה במקרר. אל דאגה, היא תתחסל ברגע שתגיע לשולחן.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
מגעים אורחים, מישהי יכולה להסביר לאיזה תבנית מתאים, כמה כוסות מים בדיוק??????????????? מערבבים במיקר... פליז, עוד פרטים................... תודה מראש לכל הנחמדות שיעזרו לי
אוסנת
3
לתשומת הלב... במתן מתכון יש כמה כללים. ראשית - לאיזה גודל תבנית זה מתאים. שנית, מה זה כוסות גדולות??? (או כוס רגילה, או שתכתבו מידה מדוייקת במ"ל). וגם, לא מספיק ברור הקטע עם המים רותחים, למה זה לא כתוב גם ב'רשימת הרכיבים'. כמו כן, מה עם טמפרטורה? זמן אפיה?? ואחרון חביב, קיסם יוצא בקלו
ממני
במתכון כתוב בבירור -קסם יוצא יבש, למה סתם לעשות ביקורת ?
ברכה
2
מנסיון כדאי לערבב קודם את היבשים ולהוסיף את הרטובים בסדר הבא: שמן/מיים- זה לא משנה כאן הסדר. לערבב קצת כדי לצנן את הטמפרטורה ואז להוסיף את הביצים מוקצפות אחת אחת. זה כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה בעוגה
רני ני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות