לבצק:
- 4 כוסות (560 גרם) קמח מנופה
- 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 170 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- גרידת קליפה מ-1/2 לימון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
להברשה:
- 1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
- 1/4 כפית סוכר
לסירופ סוכר:
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- מיץ מ-1/2 לימון
למילוי הקצפת:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפיות אבקת סוכר
- 3 כפות קרם פטיסייר מוכן
תוספות וקישוט:
- קרם נוגט, ממרח לוטוס או ממרח שוקולד
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מעבדים במהירות נמוכה במשך 3 דקות את הקמח, השמרים, הביצים, החלב והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה, המלח, גרידת לימון ותמצית הווניל ומעבדים במהירות גבוהה יותר במשך 8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודי דביק.
2. משמנים קערה נקייה, מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה שלם (12 שעות). הבצק יתפח קלות, אך לא יכפיל את נפחו.
3. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 55 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ומסדרים את הכדורים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
4. מעצבים כל כדור למעין גליל מאורך בגודל שווה, מכסים את גלילי הבצק ומניחים להתפחה במשך שעה.
5. טורפים ביצה עם כף מים ו-1/4 כפית סוכר, מברישים את גלילי הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום יפה.
6. במקביל, מניחים את כל רכיבי סירופ הסוכר בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ ומצננים היטב.
7. במיקסר עם מקצף בלון, מקציפים את רכיבי מילוי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקצפת במקרר עד לשימוש.
8. מבצעים חתך אורכי בכל לחמניה, מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים בתוך כל לחמנייה בנדיבות. לפני הזילוף, אפשר למרוח את פנים הלחמנייה בקרם נוגט, ממרח לוטוס או ממרח שוקולד. מיישרים את החלק העליון בעזרת מרית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים מיד.
אופן ההכנה - בתמונות: