לבצק:
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 200 גרם אבקת סוכר
- גרידת קליפה מחצי לימון
- 4 חלמונים מביצים בגודל M
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 200 גרם קמח, מנופה (מודדים לאחר הניפוי)
- 200 גרם קורנפלור
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
למילוי:
- צנצנת ריבת חלב
- 1/2 1 כוסות קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת סוכר למחית חלקה. מוסיפים את החלמונים, הפודינג-וניל, הקמח, גרידת הלימון, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומעבדים לבצק אחיד.
2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
3. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נקי, מניחים במרכז את הבצק (לאחר שקילפנו את הניילון) ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק בין שני הניירות לעובי של 0.5 ס"מ.
4. בעזרת קורצן / חותכן, קורצים מהבצק פרחים או עיגולים, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 13 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
5. מוציאים את העוגיות מהתנור ולאחר שהן מצטננות לגמרי, מורחים ריבת חלב בנדיבות על מחצית מכמות העוגיות וסוגרים לסנדוויץ' עם עוגייה נוספת. לוחצים בעדינות, כדי שריבת החלב תבצבץ ותצא קצת החוצה.
6. מניחים את הקוקוס בצלחת ומגלגלים בו את העוגיות, כך שהקוקוס יצמד לריבת החלב.
שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד 4 ימים. לחלופין, ניתן לגלות אחריות, להכפיל כמויות ולשמור בהקפאה עד לחג השבועות שמתקרב אלינו בצעדי ענק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!