כיכר השבת
ליד הקפה

בא בול עם הקפה: סהרוני גבינה מתוקים

מלי יהודיוף עם מאפי שמרים שמנמנים במילוי גבינה עשיר ומתוק שהכי טעים להגיש לצד שוקולד מומס או קונפיטורת תות. פינוק אמיתי ליד הקפה של שבת בבוקר (מתכונים, אוכל)

|
5
| כיכר השבת |
סהרוני גבינה מתוקים (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 1 ק״ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות חלב פושר או מים חמימים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 4 כפות אבקת סוכר

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים קלות את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה, הביצים והחלב ולשים יחד במשך 8 דקות. מוסיפים את המלח ואם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.

2. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומתפיחים במשך שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים, מסדרים אותם זה לצד זה ומתפיחים 20 דקות נוספות.

4. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי המילוי.

5. מרדדים כל כדור בצק למלבן באורך 15 ס"מ. בקצה אחד של הבצק מניחים מהמילוי ובקצה השני חורצים פסים בעזרת גלגלת או סכין - אבל לא עד הסוף.

(צילום: מלי יהודיוף)

6. אוחזים בקצה של המלית ומגלגלים כמו רולדה ואז מקפלים לצורת של פרסה.

(צילום: מלי יהודיוף)

7. מסדרים את פרסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה יפה.

8. במקביל, מבשלים את רכיבי סירופ הסוכר על אש בינונית עד שהסירופ מסמיך. כשהמאפים מוכנים, מוציאים אותם מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר. לחלופין, ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר בנדיבות.

טעים להגיש לצד שוקולד מומס או קונפיטורת תות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אפשר גבינה רגילה ולסנן 3 שעות? מחיר סביר.במיוחד אם מכינים אותן לעיתים קרובות ומכםילים את כמות המילוי
א.י
אני מכינה לבד גבינת שמנת, שמה שמנת חמוצה 15% בחיתול לשלוש שעות, קושרת מעל הברז שיטפטף וזהו, ככל שמשאירים יותר זמן זה נהיה יותר סמיך. רק צריך לשים לב שהכמות מתכווצת ב-25-30 אחוז.
אני
2
אני הכנתי את זה ויצא פצצה, כמה הערות, לגבי החלב תתחילו מ2.5 כוסות לקילו, ואם הבצק לא מספיק רך אפשר להוסיף עוד, לטעמי המילוי לא מספיק מתוק הוספתי אבקת סוכר. ואת הכמות של המילוי הכפלתי, כלומר הכמות שכתובה מספיקה לחצי קילו, אבל השתמשתי רק בגבינת שמנת, (לא יודעת אם יש הבדל בצמיגות בין זה לטוב טעם). ומ
אני
1
נראה מעולה,אך לא כתוב כמה חלב
ללא שם
2 כוסות כתבו
לאה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות