לבצק:
- 1 ק״ג קמח, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- 2 כוסות חלב פושר או מים חמימים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית מלח
למילוי:
- 250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 250 גרם גבינת טוב טעם
- 2 חלמונים
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 4 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
- 1 ביצה, טרופה
- שומשום
לסירופ סוכר:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון סחוט היטב
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים קלות את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה, הביצים והחלב ולשים יחד במשך 8 דקות. מוסיפים את המלח ואם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.
2. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומתפיחים במשך שעה.
3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים, מסדרים אותם זה לצד זה ומתפיחים 20 דקות נוספות.
4. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי המילוי.
5. מרדדים כל כדור בצק למלבן באורך 15 ס"מ. בקצה אחד של הבצק מניחים מהמילוי ובקצה השני חורצים פסים בעזרת גלגלת או סכין - אבל לא עד הסוף.
6. אוחזים בקצה של המלית ומגלגלים כמו רולדה ואז מקפלים לצורת של פרסה.
7. מסדרים את פרסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה יפה.
8. במקביל, מבשלים את רכיבי סירופ הסוכר על אש בינונית עד שהסירופ מסמיך. כשהמאפים מוכנים, מוציאים אותם מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר. לחלופין, ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר בנדיבות.
טעים להגיש לצד שוקולד מומס או קונפיטורת תות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!