רכיבים
- 1 חבילת בצק עלים (800 גרם-1 ק"ג), מופשר במקרר
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 1 ביצה + 1 כף חלב, טרופים יחד
לקישוט: תותים, אוכמניות, עלי נענע
אופן ההכנה:
1. על משטח עבודה מקומח, פותחים את בצק העלים (לא מרדדים) ובעזרת סרגל חותכים לריבועים בגודל של 10X10 ס"מ.
2. בעזרת סכין, יוצרים חריץ בצורת האות ר' בצד הימני של כל ריבוע בצק ור' הפוכה בצד השמאלי העליון.
3. אוחזים ברצועות הבצק שהתקבלו, מקפלים את הרצועה הימנית לצד השמאלי ואת הרצועה השמאלית לצד הימני, כך שיתקבל מעוין עם תחתית.
4. חוזרים על הפעולה עם שאר ריבועי הבצק, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה עם כף חלב.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
6. בינתיים, מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב ותוך כדי הקצפה מוסיפים את תמצית הווניל, האינסטנט פודינג והמסקרפונה, עד לקבלת קרם אחיד.
7. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לתוך השקעים של המאפים. מקשטים בתותים, אוכמניות ועלי נענע (או כל פרי אהוב אחר) ומגישים מיד.