זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית קינמון
- 5 כפות חמאה, מרוככת
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס יוגורט יווני
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קישואים מגורדים
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 1 כוס שיבולת שועל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה קטנה טורפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה והקינמון.
2. בקערה גדולה מקציפים יחד את הסוכרים והחמאה, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה, היוגורט והווניל ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. מאחדים עם תערובת הקמח עד לאיחוד פשוט. מקפלים פנימה את הקישואים, השוקולד צ'יפס ושיבולת השועל. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה בעזרת כף של בצק עוגיות, במרווחים של 5 ס"מ.
3. אופים במשך 15 דקות. נותנים להצטנן במשך 2 דקות על נייר האפייה ומעבירים לרשת התנור להתקררות מוחלטת.
הערה: העוגיות יתפשטו מעט, אך לא יקבלו הרבה צבע.