רכיבים
- 5 ביצים, טרופות
- 1 גזר, מגורד
- 1 קישוא, מגורד
- 1 בצל, מגורד
- עלי תרד, קצוצים דק דק
- מלח ופלפל שחור
- 100 גרם גבינה מלוחה
- שמן
אופן ההכנה:
1. במחבת שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות. מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים יחד עד שהנפח של התרד יורד והעלים מתכווצים.
2. מוסיפים למחבת את הגזר והקישוא המגורדים, מערבבים ומטגנים יחד עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים הכל לקערה גדולה.
3. מוסיפים את הביצים הטרופות לקערה, מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הגבינה המלוחה כשהיא מפוררת ומערבבים הכל יחד.
4. מוסיפים עוד קצת שמן למחבת, מחממים במשך 1-2 דקות ויוצקים פנימה את תערובת הביצים והירקות. מטגנים במשך 3 דקות ואז מסירים את המחבת מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים עד שהפריטטה זהובה והביצים מבושלות. מגישים מיד, חם.