1. מחממים 1-2 כפות שמן זית / קנולה במחבת בינונית, על אש בינונית.
2. כאשר השמן חם מאוד (לאחר כדקה), שוברים את הביצה מעל המחבת, ומתבלים במלח ופלפל שחור. השמן אמור לבעבע סביב האזור הלבן כבר מההתחלה.
3. מבשלים במשך כ-2 דקות, מדי פעם מסובבים את המחבת, עד שהלבן מקבל גוון זהוב-שחום בקצוות, הופך לפריך, ומתגבש סביב החלמון (שאמור להישאר נוזלי).
אין צורך לגעת בלבן או להתעסק בו. אם אתם אוהבים שהצהוב נוזלי פחות, בשלו במשך 30-60 שניות נוספות.
4. מוציאים את ביצת העין בעזרת מרית שטוחה ורחבה לצלחת ואוכלים מיד.