רכיבים
- 3/4 כוס קמח
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- 3 ביצים
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- למילוי:
- 5 פטריות שמפיניון טריות
- 1 בצל גדול
- 1 גביע קוטג'
- 100 גרם גבינת חרמון
- חצי צרור גבעולי עירית
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית לטיגון
- לרוטב בשמל:
- 1/4 חבילת חמאה
- 2 כפות קמח
- 1 כוס חלב
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
מכינים את מילוי הבלינצ'ס:
• פורסים את הבצל לטבעות, חותכים לפרוסות את הפטריות וקוצצים דק את גבעולי העירית.
• מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-נמוכה, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.
• לאחר שהבצל והפטריות קיבלו גוון שחום, מוציאים מן המחבת ומעבירים אותם לקערה. מוסיפים מעל את שאר מרכיבי המילוי: הקוטג', גבינת החרמון, העירית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
מכינים את הבלינצ'ס:
• מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס: הקמח, השמן, החלב, הביצים, הסוכר ומעט מלח. בוללים אותם היטב בעזרת מטרפה, עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה.
• טובלים נייר סופג בשמן קנולה, משמנים קלות את המחבת ומחממים אותה על אש בינונית-נמוכה.
• יוצקים חצי מצקת מתערובת הבלינצ'ס על המחבת החם, ובעזרת הידית, מסובבים את המחבת, כדי לאפשר לתערובת להתפשט על כל שטח הפנים של המחבת. ממתינים שהבלינצ'ס יזהיב ומעבירים לצלחת. כך, מטגנים את כולם, את שאוזלת התערובת.
• במרכז כל בלינצ'ס, מניחים 2 כפות מהמלית, גוללים ומסדרים את הגלילים בתבנית אפיה בצורה מסודרת וצפופה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
מכינים את רוטב הבשמל:
• ממיסים בסיר את החמאה על אש בינונית. לאחר שהחמאה הופכת לנוזלית, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב יחד. בשלב זה, מנמיכים את האש, מוזגים את החלב לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים היטב לאורך כל זמן הבישול כדי למנוע היווצרות גושים.
• כאשר הרוטב הופך לסמיך, מסירים אותו מהאש, יוצקים מעל התבנית עם הבלינצ'סים, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20 דקות.