רכיבים
- ¼1 כוסות (176 גרם) קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רוויון
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר מגורען
- 3 כפות (42 גרם) חמאה מומסת
- 3-4 כוסות שמן צמחי, לטיגון
לציפוי:
- 1/3 כוס (66 גרם) סוכר מגורען
אופן ההכנה:
1. מוזגים את השמן למחבת או לסיר גדול עד לגובה 1.25 ס"מ ומחממים על אש בינונית, עד 180 מעלות (שומרים עליו בזמן שהוא מתחמם). בינתיים מכינים את בצק הסופגניות.
2. בקערת ערבוב בינונית טורפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר.
3. מקציפים בנפרד את הרוויון והחמאה המומסת. יוצקים את תערובת החמאה לתערובת הקמח ובעזרת מזלג מערבבים, רק עד לאיחוד (היזהרו שלא לעבד יתר על המידה).
4. יוצרים כדורים מ-1-2 כפות בצק. לאחר שהשמן הגיע ל-180 מעלות, מטגנים בו זמנית בערך 1/2 מכדורי הבצק, רק עד שהם זהובים בתחתית ואז הופכים ומבשלים את הצד השני, עד לקבלת צבע זהוב.
5. מסירים בזהירות מהאש בעזרת מסננת או מלקחיים ממתכת ומניחים על גבי צלחת המרופדת בנייר סופג.
6. יוצקים את 1/3 כוס הסוכר לכלי עמוק, מגלגלים את הסופגניות בסוכר. חוזרים על תהליך זה עם הבצק שנותר.