רכיבים
- 40 מ"ל מים חמים
- ½1 כפיות שמרים יבשים פעילים
- 450 גרם קמח לבן, מנופה + מעט לפיזור
- 2 כפיות מלח גס
- 30 מ"ל מים קרירים
אופן ההכנה:
1. מעבירים את המים החמים לקערה קטנה ומפזרים מעל את השמרים. מניחים בצד.
2. מעבירים את הקמח לקערה גדולה ומערבבים פנימה את המלח.
3. יוצרים באר במרכז תערובת הקמח ומערבבים פנימה את השמרים המומסים.
4. מוסיפים את המים הצוננים, מעט בכל פעם, תוך כדי ערבוב.
5. כאשר נוצר בצק מדובלל, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במשך 30 דקות.
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קל ומרדדים אותו בעדינות למלבן ואז מקפלים לשלישים. מסובבים אותו ב-90 מעלות וחוזרים על הפעולה.
7. מניחים את הבצק בקערה משומנת גדולה ומכסים בניילון נצמד. מאפשרים לו לתפוח במקום חמים למשך שעה עד שעתיים, או עד להכפלתו בכמויות גדולות.
8. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומעצבים כל אחד לכיכר ארוכה (באורך של כ-40 סנטימטרים ובקוטר של 1.5 סנטימטרים), עם קצוות מחודדים.
9. מניחים את הכיכרות על מגבת מקומחת, מכסים בניילון נצמד משומן ומניחים להתפחה של 30 עד 45 דקות.
10. מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים תבנית עם מים על המתלה התחתון.
11. מעבירים את הבאגטים לתבניות אפייה המשומנות קלות.
12. מפזרים קמח מעל ויוצרים 4 חתכים מוארכים על כל אחד מהם בעזרת סכין.
12. אופים את הלחמים במשך 35 עד 40 דקות, או עד שהם פריכים ושחומים.