רכיבים
- 3 תפוחי אדמה, לא מקולפים ושטופים היטב, פרוסים דק
- 1 כף מלח מתובל
- שמן זית
- 900 גרם בצק פריך מרודד מוכן מראש, מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- רוטב עגבניות ביתי או קנוי
- רוטב פסטו ביתי או קנוי
- חרדל דיז'ון
- ביצה, טרופה
- גבינת פרמזן מגורדת (אופציונלי)
- לקישוט: גמבה קצוצה, עלי רוזמרין קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ עם שוליים גבוהים.
2. בקערה בינונית, מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם המלח המתובל ו-2 כפות שמן זית, עד שתפוחי אדמה מצופים היטב.
3. מחלקים את הבצק ל-9 רצועות ארוכות ושוות בגודלן. מצפים 3 רצועות בפסטו, 3 ברוטב עגבניות ו-3 עם חרדל.
4. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה לאורך הקצה הימני של כל רצועת בצק, כך שחלק מהפרוסה יעבור את שולי הבצק. אוחזים בתחתית ומגלגלים את רצועת הבצק למעלה, כך שמתקבלת שושנה.
5. מסדרים את שושני הבצק בתבנית, מברישים מלמעלה בביצה טרופה, מפזרים פרמזן מגורדת ואופים במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים גמבה ורוזמרין קצוצים מעל ומגישים.