זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- מלבן בצק עלים, מופשר אך קר
- 3 כוסות פרוסות אפרסקים / שזיפים / מנגו או כל פרי קיץ אהוב אחר
- 3 כפות דבש
- 1 כף מיץ לימון
- 1 ביצה, טרופה
אופן הכנת טארט פירות קיץ:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומכניסים פנימה תבנית אפייה, לחימום.
2. מניחים את בצק העלים על נייר אפייה, מותחים את שולי המלבן מעט החוצה ומקפלים לכיוון המרכז חתיכת בצק באורך 1 ס"מ מכל צד.
3. מערבבים בקערה את הפירות, הדבש ומיץ הלימון.
4. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים עליה את נייר האפייה עם הבצק, מסדרים את תערובת הפירות על השטח הפנימי של הבצק ויוצקים מעל את הנוזלים שנותרו.
5. מברישים בביצה הטרופה את שולי הבצק המקופל, ואופים במנשך 20-25 דקות או עד שהבצק תופח ומקבל גוון זהוב-שחום. מוציאים מהתנור, מניחים על רשת לצינון מלא, פורסים ומגישים.