רכיבים
- חבילת בצק עלים (1 ק"ג)
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 כף מלח
- 1 ביצה להברשה
- לקישוט: שומשום לבן או שחור / כצח / זרעי דלעת / גרעיני חמנייה
אופן הכנת בורקס גבינה:
רגע לפני: אפשר לערבב את הגבינה עם עשבי תיבול אהובים, או להחליף את הגבינה ב: פירה תפוחי אדמה, ריבת תפוזים / אוכמניות ואפילו...שוקולד! (אם בחרתם בשוקולד, הניחו 2-3 קוביות שוקולד חלבי/מריר בכל בורקס ואל תפזרו מעל שומשום.
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומפשירים במקרר את בצק העלים, כך שיהיה רך, אך יישאר קר.
2. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את בצק העלים למלבן גדול ודק, בעובי 2 מ"מ.
3. מחלקים את הבצק לריבועים בגודל 10X10 ס"מ.
4. במקביל, מערבבים את הגבינה עם כף המלח - או מכינים את אופציית המילוי העדיפה עליכם.
5. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע.
6. מקפלים באלכסון כל ריבוע, ומהדקים את הקצוות, לקבלת משולש.
7. מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. טורפים את הביצה, מברישים את המשולשים ומפזרים מעל שומשום לבן או שחור / כצח / זרעי דלעת / גרעיני חמנייה.
9. אופים במשך 10-15 דקות, עד שהבורקסים אפויים היטב ומקבלים גוון זהוב-שחום יפה.