רגע לפני: כדי שהמרק יהפוך לארוחה אמיתית, חייבים משהו מוצק יותר בצד - ועדיף מאפה עסיסי שאפשר לטבול אותו בקערה. קבלו מתכון למאפה משולשי פילו במילוי חציל ובולגרית ומתכון לברוסקטה משודרגת עם גבינה, דבש ושקדים.
>> מלא מתכוני מרקים שאפשר לשדך למאפים
משולשי פילו במילוי חציל ובולגרית
מרכיבים:
1 חבילת בצק פילו
1 חציל
150 גרם גבינה בולגרית
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור
שמן קנולה להברשת הבצק
לקישוט: ביצה + קצח
אופן ההכנה:
1. קולים את החציל על אש גלויה, ומרוקנים את פנים החציל לקערה.
2. קוצצים את שיני השום ומוסיפים לקערה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים פנימה את הבולגרית.
3. על משטח עבודה נקי, מניחים עלה בצק אחד ומברישים את כולו בשמן. מניחים עליו במדויק עלה נוסף וחותכים לרצועות אורכות ברוחב 2.5 ס"מ.
4. מניחים מעט מתערובת החציל והבולגרית בקצה כל רצועת בצק, ומקפלים למשולשים.
צפו בהכנה שלב אחר שלב:
5. מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה, ומפזרים מעל קצח.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 14 דקות, או עד הזהבה.
ברוסקטה משודרגת
מרכיבים:
בגט פרוס ל-10 פרוסות
שמן זית לזילוף
2 כפות דבש
חופן שקדים מולבנים פרוסים
1 כף סוכר חום
גבינה לבנה
עלי ארוגולה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מסדרים את פרוסות הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ואופים במשך 12 דקות, עד שהפרוסות פריכות ושחומות.
2. במחבת טפלון נקייה, קולים את השקדים תוך ערבוב מתמיד, עד להשחמה. השגיחו מקרב, כדי שהשקדים לא יחרכו. מוציאים מהאש לקערה ומערבבים יחד עם הסוכר החום.
3. הרכבת הברוסקטה: מניחים גבינה בנדיבות על כל פרוסת בגט, מזלפים מעט דבש, מפזרים מהשקדים הקלויים ולבסוף מניחים מעט עלי ארוגולה.