כיכר השבת
מה אוכלים היום?

ממכר: לחם שטוח עם תפוחי אדמה

מאפה שלוקח את כל מה שטוב מבצק הפיתה והקונספט של הפיצה לארוחה קלילה וממכרת. מתכון ללחם שטוח עם תפוחי אדמה, גבינת עזים ורוזמרין • לא תאמינו כמה מהר זה מוכן (מתכונים, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
לחם שטוח עם תפוחי אדמה, גבינת עזים ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 שקית שמרים טריים
  • 1/4 1 כוסות מים חמימים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • למילוי:
  • 5-6 תפוחי אדמה קטנים
  • 110 גרם גבינת עזים
  • 1 גבעול רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת לחם שטוח ותפוחי אדמה:

רגע לפני: מאפה שלוקח את כל מה שטוב מבצק הפיתה והקונספט של הפיצה לארוחה קלילה וממכרת. מתכון ללחם שטוח עם תפוחי אדמה, גבינת עזים ורוזמרין. לא תאמינו כמה מהר זה מוכן.

• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות מאוד.

• קוצצים גס את הרוזמרין.

• מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

• במיקסר עם וו לישה או ידנית, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם המלח, שמן הזית והשמרים. מעבדים במהירות נמוכה במשך 3-5 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק. אם הבצק דביק, ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח.

• משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• לאחר ההתפחה, מפחיתים את נפח הבצק עם כמה אגרופים [בשלב הזה, אם רוצים לאפות את הבצק או חלק ממנו מאוחר יותר, יוצרים כדור, עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים בקירור עד 3 ימים, או בהקפאה עד 3 חודשים].

• מחלקים את הבצק לשניים. ומרדדים כל חלק למלבן דק, עם שוליים עבים יותר מהמרכז (כמו פיצה). מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

• מברישים כל מלבן בשמן זית, ודוקרים במזלג את הבצק, כדי למנוע ממנו לעלות באפייה.

• בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה עם כף שמן זית, רוזמרין קצוץ ומתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.

• מסדרים את תפוחי האדמה על שני מלבני הבצק, ומפוררים מעל את גבינת העזים.

• אופים במשך 13-15 דקות, עד שהבצק פריך ושחום, תפוחי האדמה זהובים והגבינה נמסה.

• פורסים למשולשים או ריבועים, ומגישים מיד, חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
כל פעם שאני בגיחה לעיר גדולה כמו תל אביב וירושלים, אני קפוץ לרסט ובוחר לי מאפייה חדשה שאני לא מכיר, בודק שהיא כשרה כמובן ומסתער על המטעמים שהיא מציעה... אולי הגיע הזמן לנסות גם בבית...
מנשה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות