רכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן סוגת
- 50 גרם שמרים טריים
- 3/4 כוס סוכר (170 גרם)
- 2 כפיות מלח
- 2/3 כוס שמן (160 מ"ל)
- 3/4 1 כוסות מים (460 מ"ל)
- נקניקיות סויה / בשריות
- 1 ביצה
- שומשום לפיזור
אופן הכנת לחמניות עם נקניקיה:
רגע לפני: מתכון לחמניות עם נקניקיה בפנים. כדאי להכפיל כמויות, הלחמניות נשמרות היטב בהקפאה וכיף לשלוף אותן ולפנק את הילדים בארוחה טעימה ומהירה.
מתכון ל-25 לחמניות קטנות.
• מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה. מעבדים ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש.
• מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
• מחלקים את הבצק ל-25 כדורים, ומגלגלים כל כדור לחבל ארוך.
• מניחים בקצה כל חבל חצי נקניקיה ועוטפים בו את הנקניקיה.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הלחמניות במרווחים שווים. מניחים ללחמניות לתפוח במשך 30 דקות נוספות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ומכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות.