רכיבים
- 500 גרם קמח לבן סוגת
- 1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות שמן
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 2 ביצים
- 1 כפית שטוחה מלח
- למילוי: קוביות שוקולד מריר
- לציפוי: ביצה
אופן הכנת לחמניות שוקולד:
רגע לפני: הפתעה מתוקה שהילדים ישמחו לגלות בהפסקת עשר: מתכון להכנת לחמניות עם שוקולד נמס בפנים שטומנים בפנים לפני האפייה. תצמידו פתק חמוד ונכנסתם לקטגוריית ההורים המשקיענים.
מתכון ל-20 לחמניות קטנות או 15 לחמניות בינוניות
• מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, הביצים והמים ומעבדים לבצק. כשהתערובת מתגבשת לעיסה, מוסיפים את המלח ולשים יחד במשך 5 דקות נוספות.
• מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
• מחלקים את הבצק ל-20 או 15 כדורים בגודל שווה. ומגלגלים את הכדורים לעיגולים.
• במרכז כל עיגול מטביעים 2-3 קוביות שוקולד מריר, בלי לפגוע בצורת העיגול.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה שנייה, למשך 20 דקות.
• מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה וזורים מעל סוכר גס או רגיל, כך הלחמניות יצאו פריכות וקראנצ'יות מבחוץ.
• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהלחמניות אפויות היטב ובעלות גוון זהוב-שחום יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!