רכיבים
- 4 כוסות קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 2 כוסות מים חמימים
- 2 ביצים
- 1 כפית שטוחה מלח
- לסירופ:
- 1/2 כוס דבש
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1 מקל קינמון
אופן הכנת סופגניות יווניות:
רגע לפני: חנוכה, היהודים חוגגים את הניצחון על היוונים, ומה יותר מתאים ממתכון לסופגניות קטנות מצופות סירופ דבש וקינמון, היישר מ...יוון? כן, האירוניה. היוונים קוראים להן "לוקומדס" וקל מאוד להכין אותן.
הכנת הסופגניות:
• ממיסים את השמרים והסוכר עם המים החמימים במשך 10 דקות, עד לתסיסה של הנוזלים.
• מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה ודביקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בצד לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, על אש בינונית.
• נוטלים כף גדושה של הבצק ומורידים בזהירות לשמן החם ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה. כדי שהשמן לא יתקרר, מטגנים רק 5 סופגניות בכל פעם. מוציאים לנייר סופג.
הכנת הסירופ:
• מחממים בסיר קטן את הדבש, כוס הסוכר והמים עם מקל הקינמון עד שהסוכר והדבש נמסים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ חלק וסמיך. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
אופן ההגשה: מסדרים את הסופגניות (עדיף שיהיו חמות) בצלחת ויוצקים מעל את הסירופ. ניתן לפזר אגוזים קצוצים מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!