רכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 כוסות מים פושרים
- שמן זית למריחה
- למלית:
- 500 גרם בשר טחון מופשר ומעט שומני
- 1 בצל גדול
- 6 עגבניות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כף פפריקה
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- חופן צנוברים קלויים קלות
אופן הכנת לחמעג'ון טורקי
רגע לפני: לחמעג'ון הוא הגרסה הטורקית לפיצה, רק עם בשר: מתכון להכנת לחמעג'ון - פיתה רכה ועליה שכבה עשירה של בשר, עגבניות, בצל ותבלינים. מאפה שהוא ארוחה מלאה ומשביעה. את הלחמעג'ון ניתן להכין עם תחתית בצק עבה או דקה, יותר דק - יותר מאפים.
הכנת הבצק:
• מערבבים בקערה את הקמח, שמן הזית, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים בהדרגה.
• באמצע תהליך הלישה, מוסיפים את המלח. מעבדים לבצק אחיד, ומניחים בצד להתפחה של שעה.
הכנת המלית:
• קוצצים דק את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.
• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות וקוצצים את הפטרוזיליה.
• מערבבים בקערה את הבשר עם העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל המטוגן. מתבלים בפפריקה (אפשר רק חצי כפית, להפחתת החריפות), מלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות, ולשים היטב לתערובת אחידה, דביקה ומבריקה.
הכנת הלחמעג'ון:
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• יוצרים מהבצק כדורים אחידים ומרדדים לפיתה (בצק דק יותר - יותר מאפים).
• מסדרים את הפיתות בתבנית ומורחים אותן בשמן זית בעזרת מברשת.
• מניחים מתערובת הבשר (אין צורך בבישול קודם) על כל שטח הפיתה, ומפזרים צנוברים.
• מכניסים לאפייה במשך 10-12 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!