רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/2 חבילה חמאה
- 2 ביצים
- 1/3 כוס סוכר
- 3/4 כוס חלב
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 1 כף מלח
- למלית:
- 1/2 חבילת תרד טרי / מופשר
- 1 בצל בינוני
- 3 שיני שום
- 100 גרם גבינה צפתית
- 100 גרם גבינה צהובה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
- 1 ביצה להברשה
אופן ההכנה:
רגע לפני: מאפה מרשים ויפהפה של מלית גבינות ותרד עשירה עטופה בבצק שמרים חמים ומנחם בצורת שושנים. מאפה בטעם מלוח-פיקנטי ומלית רכה ומפנקת.
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
• שמים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים יחד. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את החמאה, הביצים, כוס החלב, השמנת החמוצה וכף מלח. מערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. בתום העיבוד, מניחים את הבצק בצד לתפוח במשך שעה וחצי.
• במקביל, מבשלים את התרד בסיר עם מים רותחים וקורטוב מלח במשך 5 דקות. סופגים היטב את הנוזלים וקוצצים את התרד דק דק.
• קוצצים דק את הבצל ופורסים את השום לפרוסות. ומטגנים במחבת את הבצל קלות עם שמן זית, עד להזהבה. מוסיפים את השום לקראת סוף הטיגון.
• כשהבצל והשום זהובים, מוסיפים למחבת את יתר מרכיבי המלית ואת התרד הקצוץ, ומערבבים.
• מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ.
• משטחים על כל העלה חצי מכמות המלית, מגלגלים לשטרודל ופורסים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ, לקבלת שושנים.
• מסדרים יפה את השושנים בתבנית עגולה בקוטר של 25 ס"מ, כך שימלאו את כל התבנית. חשוב לא לצופף אותן יותר מדי כי השושנים תופחות עוד גם בזמן האפייה. מתפיחים אותן בתבנית במשך 30 דקות.
• טורפים את הביצה ומברישים את השושנים. זורים מעל מעט מלח ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 40 דקות, עד להשחמה יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!