רכיבים
- חבילת בצק עלים מופשר וקר
- 200 גרם גבינה מלוחה
- 200 גרם גבינה צהובה
- ביצה
- לקישוט: שומשום / זעתר / כצח
אופן ההכנה:
רגע לפני: כל מה שאתם צריכים בשביל המקלות הטעימים האלו, זה 2 סוגי גבינה ובצק עלים, קנוי ומוכן, ויש לכם נשנוש נפלא תוך דקות: מתכון למקלות גבינה אפויים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
• מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
• חותכים את הגבינה המלוחה לקוביות קטנות, ומגרדים את הגבינה הצהובה בעזרת פומפייה.
• מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו קלות את בצק העלים לריבוע בעובי של 0.5 ס"מ.
• מפזרים על חצי מכמות הבצק את הגבינה המלוחה ועל החצי השני את הגבינה הצהובה. מקפלים את הבצק לחצי - מלמעלה ללמטה - ומהדקים היטב את המסגרת.
• חותכים את הבצק הממולא לרצועות של 1 ס"מ באורך של אצבע, תופסים היטב בשני הצדדים ומסובבים לכיוונים מנוגדים כדי שתיווצר ספירלה.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את מקלות הגבינה.
• טורפים את הביצה ומברישים בה את המקלות. מפזרים מעל שומשום/ כצח/ זעתר לקישוט.
• אופים בתנור שחומם מראש עד שהמקלות מזהיבים יפה.
אופן ההגשה: לצד מטבלי גבינה וירקות חתוכים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!