רכיבים
- 4 עלי מלאווח מופשרים
- 4 בצל לבן בינוני
- 4 נקניקיות קבנוס
- 10 עגבניות שרי
- 15 זיתים מסוג קלמטה
- 5 כפות שמן
- 1/4 כפית פלפל גרוס
- 1 כף סוכר לבן
- קמצוץ מלח
אופן הכנת מאפה קבנוס ובצל:
רגע לפני: הנקניקיות הכי פולניות מצליחות להעניק לפיסלדייה הצרפתית גרסה בשרית משובחת: מתכון למאפה בצק עלים עם עיגולי קבנוס ובצלים בניחוח מעושן וטעם נהדר.
• מחממים את התנור לחם של 200 מעלות.
• קולפים את הבצלים, ופורסים אותם לטבעות.
• חוצים לשניים את עגבניות השרי, וקוצצים גס את הזיתים.
• מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בה את הבצל הפרוס.
• כשהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומטגנים היטב עד להזהבה.
• פורסים את הנקניקיות לעיגולים, מוסיפים למחבת, מטגנים עם הבצל במשך 4 דקות ומסירים מהאש.
• מסדרים את עלי המלאווח על גבי תבנית רחבה, מצופה בנייר אפיה.
• על כל עלה מלאווח, מניחים מספר כפות שווה מתערובת הנקניקיות והבצל, ומפזרים מעל את חצאי עגבניות השרי והזיתים.
• מכניסים לאפיה במשך 20 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!