רכיבים
- 1/2 קילו קמח לבן
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 ביצה
- 1 גביע גבינה לבנה
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 1 כוסות גבינות קשות מגורדות (לבחירתכם - בולגרית, פטה, קשקבל, עמק)
- 1/2 כוס פירורי גבינת פרמז'ן
- 3/4 כוס זיתים מגולענים קצוצים
אופן ההכנה:
• מחממים את התנור לחום גבוה של 190-200 מעלות.
• מגרדים בעזרת פומפיה את הגבינות הקשות, וקוצצים דק את הזיתים.
• מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מעליו את הגבינות המגורדות, הזיתים הקצוצים, אבקת האפיה, הביצה, שמן הזית, גביע הגבינה ומערבבים הכל היטב.
• לשים את התערובת בקערה עד לקבל בצק אחיד ורך לעבודה.
• מעבירים את בצק למשטח עבודה נוח ויוצרים ממנו צורת גליל ארוך.
• בעזרת סכין חדה, פורסים את גליל הבצק ל-12 חלקים שווים, ויוצרים גליל (מקל) מאורך מכל חלק.
• מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים עליה את המקלות ומעל מפזרים את גבינת הפרמז'ן.
• מכניסים לתנור לאפיה של 20 דקות, עד שהמקלות זהובים.
אופן ההגשה: בשל שילוב הגבינות במתכון, המקלות יוצאים פריכים ואפשר לנשנש אותם על 'יבש', או להגיש לצד סלט רענן ומתבלים שונים.