לחמניות ממולאות טונה בטעם נפלא

כמה פשוט להכין לחמניות בבית: מאחדים מרכיבים, קורצים עיגולים ותוך 20 דקות הלחמניות מוכנות. רק שהפעם יש בונוס: בפנים תחכה לכם הפתעה טעימה (מתכונים, אוכל)

|
24
| כיכר השבת |
לחמניות ממולאות טונה בטעם נפלא (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2\1 כוס מים רותחים
  • קמצוץ מלח
  • 2 קופסאות טונה
  • 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים (לא חובה)
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 בצל לבן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 כפות מים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור על 180 מעלות.

• מכניסים לקערה גדולה את הקמח, חצי כוס שמן, חצי כוס מים רותחים, מוסיפים קמצוץ מלח ולשים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. לאחר מכן, מניחים בצד את העיסה למנוחה ופונים להכין את המלית.

הכנת המלית:

• קוצצים לקוביות דקות את הבצל, הגמבה האדומה והפלפל הצהוב.

• מסננים את הטונה מהשמן או המים.

• מחממים במחבת גדולה 4 כפות שמן זית. מטגנים בה את הבצל והפלפלים הקצוצים על אש בינונית. לאחר שהבצל הופך לשקוף והפלפלים רכים, מוסיפים את הטונה ומפוררים אותה במהלך הטיגון בעזרת כף עץ.

• אחרי 2 דקות, מתבלים את התערובת בכמון ומלח, מוסיפים את רסק העגבניות והמים. בשלב זה ניתן לפזר מעל כוס זיתים מגולענים קצוצים.

• מערבבים את הכל יחד ומבשלים למשך 3 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומניחים למלית להתקרר.

• בינתיים, מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ, ובעזרת כוס בינונית בקוטר 10 ס"מ קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כף ממלית הטונה.

• עוטפים את המלית עם שולי הבצק ומהדקים את הקצוות. מורחים בביצה את הלחמניות ובוזקים מעל שומשום.

• מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

24 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
אתמול ניסיתי את המתכון גם לי היה נראה מוזר ללא שמרים אבל זרמתי הבצק שומני להפליא ואין שום תפיחה בתנור לפי דעתי מתכון כושל
ליאת
וחוץ מזה זה לא אמור לתפוח! זה יוצא כמו לחמניות ביס ממולאות וזה מעולהההה. אני אגב מלאתי בבצל מטוגן+טונה+סלט מטבוחה קנוי שהיה לי בבית(!!)+זיתים. ויצא סוף (:
חeiבת
12
בצק ללא שמרים או אבקת אפיה? הלחמניות בתמונה הן מהמתכון הזה או שסתם הדבקתם תמונה?
מרים
11
רק מה, צריך סבלנות כי העיגולים קטנים.. אבל בסוף זה משתלם. בכלל הבצק מעולה למילויים מלוחים שונים( גם לבשרי, כמו הגושגושה..) כי הוא 'ניטרלי' כזה. ואין לו אמירה משל עצמו. בקיצור- לייק
חeiבת
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות