

רכיבים
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן
- 2\1 כוס מים רותחים
- קמצוץ מלח
- 2 קופסאות טונה
- 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים (לא חובה)
- 1 גמבה אדומה
- 1 פלפל צהוב
- 1 בצל לבן
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4 כפות שמן זית
- 5 כפות מים
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
- שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
• מחממים את התנור על 180 מעלות.
• מכניסים לקערה גדולה את הקמח, חצי כוס שמן, חצי כוס מים רותחים, מוסיפים קמצוץ מלח ולשים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. לאחר מכן, מניחים בצד את העיסה למנוחה ופונים להכין את המלית.
הכנת המלית:
• קוצצים לקוביות דקות את הבצל, הגמבה האדומה והפלפל הצהוב.
• מסננים את הטונה מהשמן או המים.
• מחממים במחבת גדולה 4 כפות שמן זית. מטגנים בה את הבצל והפלפלים הקצוצים על אש בינונית. לאחר שהבצל הופך לשקוף והפלפלים רכים, מוסיפים את הטונה ומפוררים אותה במהלך הטיגון בעזרת כף עץ.
• אחרי 2 דקות, מתבלים את התערובת בכמון ומלח, מוסיפים את רסק העגבניות והמים. בשלב זה ניתן לפזר מעל כוס זיתים מגולענים קצוצים.
• מערבבים את הכל יחד ומבשלים למשך 3 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומניחים למלית להתקרר.
• בינתיים, מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ, ובעזרת כוס בינונית בקוטר 10 ס"מ קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כף ממלית הטונה.
• עוטפים את המלית עם שולי הבצק ומהדקים את הקצוות. מורחים בביצה את הלחמניות ובוזקים מעל שומשום.
• מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.