

מתכון למאפה בשר וחצילים: מחפשים מנה מרכזית לסעודת השבת? מורן פינטו מציעה מאפה בשר עם חציל בלדי, חמוציות, אגודי מלך, טחינה ובצל ירוק. מעדן שאסור לפספס.
מתכון למאפה בשר וחצילים - מה צריך?
1 חבילת בצק פילו
שמן למריחה
למילוי
500 גר׳ בשר טחון
1 בצל גדול מגורד
1/2 כוס טחינה גולמית
4 בצל ירוק קצוץ
1 חציל בלדי קלוי וקלוף
מלח
פלפל גרוס
1/2 כוס חמוציות
1 כוס אגוזי מלך/ קשיו גרוסים
2 ביצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
6 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
במחבת טפלון מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה, ומוסיפים את הבשר.
מפוררים כל הזמן בעזרת מזלג את הבשר.
מקררים את התערובת, ומעבירים לקערה.
מחממים תנור ל180 מעלות
בתבנית אפיה עגולה בקוטר 24 מורחים שמן בעזרת מברשת.
מניחים עלה של בצק פילו כשהשוליים יוצאים מהתבנית.
מורחים בשמן את העלה
מניחים עלה נוסף וחוזרים על הפעולה.
ככה 6 עלים מרוחים.
מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי היטב.
מניחים את המילוי על עלי הפילו ומשטחים היטב.
מסדרים מעל שוב 6 עלים מרוחים בשמן ומכניסים את הקצוות בתבנית סביב.
אופים כ-30 דק׳ או עד הזהבה טובה.
מגישים לצד רוטב צ׳ילי מתוק וסלט עלים.