

המאמר הבא לא יעזור לכם להפסיק לעשן, אבל הסיגריה עשויה בהחלט להפוך בעיניכם למיותרת, בלי מאמץ מיוחד.
1. הירשמו לחדר כושר
בעת ביצוע פעילות גופנית, המוח משחרר כמות מוגברת של סרוטונין ודופמין, הורמונים התורמים רבות למצב רוח משופר ומדכאים את הצורך לניקוטין. הפעילות המומלצת והיעילה ביותר היא הרמת משקולות. לפי מחקרים, למעשנים שעסקו באימון הרמת משקולות קבוע, היה סיכוי פי שניים להיגמל מעישון, מאלה שהתאמנו במכשירים אחרים.
2. קשרו בין ריח רע לעישון
לפי מחקר שנערך לאחרונה במכון ויצמן, מעשנים שנחשפו בשנתם לריח סיגריות יחד עם ריח רע של דגים רקובים, צמצמו משמעותית את צריכת הסיגריות שלהם. כלומר, השינוי יכול להתחיל כבר בשינה.
3. בצעו תרגילי הרפיה
לרוב העישון יהיה תירוץ לשחרור לחץ. בצעו תרגילי הרפיה קבועים בעזרת נשימות מרגיעות ודמיון מודרך להפחתת הלחץ.
4. תפריט עשיר בירקות ופירות
שילוב של פירות וירקות בתפריט היומי יכול לסייע משמעותית לגמילה מטבק, כך על פי מחקר שנערך באוניברסיטת בופלו.
5. השקיעו זמן בתחביבים
בחרו את התחביב החביב עליכם ביותר, ואם אין לכם, כדאי לאמץ אחד. עיסוק בפעילות מרגשת מפעילה את אותו חלק במוח שאדי הניקוטין מציתים, כך על פי מחקר שפורסם בכתב העת PLoS ONE.
6. ערכו רשימה: למה אתם רוצים להיגמל
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) בארה"ב, ממליץ לחשוב על הסיבות שעומדות מאחורי הרצון להיגמל, כחלק מהתכנית שלהם 'צעד-אחר-צעד' לגמילה מעישון. לטובת הבריאות? למען המשפחה? כי זה יקר? רשמו זאת. בדגש על לרשום - מחקרים מוכיחים כי כתיבה (בניגוד להקלדה) עוזרת לזכור טוב יותר, וכך סביר להניח שתזכרו באופן ברור יותר מדוע החלטתם להפסיק.
7. אל תפסיקו לחשוב על סיגריות
קשה מאוד לשלוט על המחשבות, לפחות לא לאורך זמן. ניסיון מתמיד "לא לחשוב על סיגריה" עלול להשיג את התוצאה ההפוכה ולדכא אתכם.
8. לחתוך בבת אחת
זו אולי השיטה הטובה אך הקשה מכולן. לפי סטטיסטיקות, 9 מתוך 10 מעשנים הצליחו להיגמל כליל מעישון, תוך...יום אחד בלבד. במקרה שהצלחתם לעמוד בה, תופעות הלוואי של פוסט-גמילה יהיו בולטים ומטרידים יותר (ירידה חדה במצב הרוח, הפרעות בשינה, חוסר שקט ורגזנות, אי יכולת להתרכז, עלייה במשקל וחרדה).
החדשות הטובות: תסמינים אלו יימשכו פרק זמן קצר יותר, לעומת תהליך גמילה מתמשך.