היוצרות התהפכו

"חוששים מטבח": העלאווים בסוריה מבקשים עזרה מישראל

למעלה מ-60 שנה, שלטה בסוריה העדה העלאווית של משפחת אסד ביד רמה, הן בנשיאות והן בכל תפקידי המפתח במדינה, אבל אחרי נפילתו הדרמטית של בשאר אל-אסד, היוצרות התהפכו | בשיחה נדירה עם רועי קייס מתאגיד השידור הציבורי, א', חבר במפלגת הבעת' לשעבר מהעדה העלאווית, מספר על האכזבה הגדולה מאסד ומבעלי בריתו וגם מעביר מסר לישראל (העולם הערבי)

|
9
| כיכר השבת |
המורדים בסוריה (צילום: שאטרסטוק)

למעלה מ-60 שנה, שלטה בסוריה העדה העלאווית של משפחת אסד ביד רמה, הן בנשיאות והן בכל תפקידי המפתח במדינה. אבל אחרי נפילתו הדרמטית של בשאר אל-אסד, היוצרות התהפכו. בשיחה נדירה עם רועי קייס מתאגיד השידור הציבורי, א', חבר במפלגת הבעת' לשעבר מהעדה העלאווית, מספר על האכזבה הגדולה מאסד ומבעלי בריתו, וגם מעביר מסר לישראל.

"היום נוהגים בנו כמיעוט", הוא מספר על היחס של המורדים. "אנו מקווים שחלק מהמדינות יסייעו לנו כדי שלא יבצעו בנו מעשי טבח. אנחנו היום עם חסר ישע. אפילו הצבא הסתלק בלי שנלחם". לדבריו, "אנחנו לא ביצענו מעשי טבח. המשטר הקודם הביא מדינות אחרות וארגונים אחרים לסוריה שאחראים לכך. העלאווים הם עם שלא נלחם באף אחד".

א' לא חוסך שבטו ממשטר אסד ובעלי בריתו שנטשו את המיעוט העלאווי בין לילה ללא כל. "אני כועס על המשטר הסורי ובעלי בריתו, שנטשו את הילדים והאנשים בלטקיה בלי חלב, אוכל, תרופות, חשמל ומים", אמר בזעם.

א' סיפר לקייס כי "אם אתה עכשיו בא לפה, אי אפשר לנוע בדרכים. אין תאורה, אין דלק אין חימום. כל העם העלאווי סולד מזה ומקווה שהגורמים הבין-לאומיים יעמידו את האחראים לדין, ויחשיבו את מה שעשו לעם העלאווי העני והפשוט כפשע נגד האנושות. זה דומה למה שעשו הנאצים, שהשאירו את העמים שלהם בלי דבר. זה הפשע הגדול ביותר".

על משטר אסד ושותפיו אמר א': "הם סיבכו אותנו עם האחים והשכנים שלנו, במלחמות ובמאבקים שלא היה לנו שום אינטרס בהם". על מפלגת השלטון הבעת' שאליה השתייך עד לא מזמן אמר: "זה לא יותר מתמונה שבאמצעותה המשטר שלט. רוב העם לא האמין בה, אבל היית חייב להיות חבר בה כדי ללכת לאוניברסיטה או לקיים פעילות פוליטית וכלכלית".

על שאלת קייס האם הוא מכה על חטא שהיה חבר במפלגת השלטון ותמך במשטר אסד השיב א': "לא היינו יכולים לדבר, לא היינו חופשיים, העלאווים חיו תחת דיכוי".

במהלך השיחה ביקש א' להעביר שני מסרים מרכזיים לישראל, ובכלל למדינות העולם: "סייעו לכינון משטר דמוקרטי שיעניק זכויות לנו ולמיעוטים, והעבירו אלינו סיוע הומניטרי נוכח המצב", ביקש. "נשמח אם תוכלו להגיש לנו סיוע באוכל וסיוע רפואי כיוון שהעם פה בלטקיה עני מאוד".

לדבריו, "אני רופא, ויש לי הכנסות למשפחתי שאני יכול לפרנס אותה. האנשים פה עניים. הם הולכו שולל ודוכאו. אני מקווה שתסייעו לנו באמצעות מדינות העולם ומדינות ערב שיש לכם איתן יחסים".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
שיסתדרו לבד חלאות אדם
שפוי
7
מי שמאכיל נחש כשהוא קטן, יוכש כשהוא יגדל!
איש יהודי
6
שיפנו לאיראן שתעזור להם למה הם פונים אלינו בכלל
יחיאל
מדוייק.
שי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות