כיכר השבת

מנגבים בבית

מתכון לחומוס טעים תוצרת בית שכל אחד יכול להכין

יש שני כללים מרכזיים בהכנת חומוס טוב: טחינה איכותית ובישול ארוך וסבלני של הגרגירים - וחלילה לא להשתמש בכאלה מקופסת שימורים! אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח חומוס טעים בקלות (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
חומוס תוצרת בית
חומוס תוצרת בית (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם גרגירי חומוס יבשים שהושרו במים לילה שלם
  • 1/2 1 כפות טחינה גולמית איכותית
  • 3 שיני שום, מקולפות
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 לימון, סחוט היטב
  • קמצוץ כמון
  • קמצוץ פפריקה מעושנת
  • קצח - לפי הטעם (לא חובה)
  • מלח - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שופכים את מי השריית החומוס, שוטפים את הגרגירים ומעבירים אותם לסיר עמוק. מכסים במים שעוברים ב-10 ס"מ את גובה הגרגירים ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעתיים, עד לריכוך. בזמן הבישול, מקפים את הקצף והלכלוך שעולים על פני השטח. לאחר הבישול, מסננים את גרגירי החומוס ושומרים בצד את המים.

2. בבלנדר חזק או מעבד מזון עם להב פלדה, מניחים את גרגירי החומוס כשהם חמים, שיני השום, הטחינה הגולמית והתבלינים, וטוחנים תוך כדי שמוסיפים בהדרגה חצי כוס ממי בישול הגרגירים, שמן הזית ומיץ הלימון, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

אוכלים מיד או שומרים עד יומיים בכלי אטום במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
לא מדויק. יש להכין קופסה של חומוס מיוחד להכנה ,יחד עם המים שלו, מזן זהבית ושמים אותו בבלנדר עם חצי כוס טחינה ויש חומוס ברמה של מסעדה. רוב גרגרי החומוס שנמכרים הם ברמה נחותה
2
לי אף פעם לא לוקח פחות מארבע שעות בישול, גם אחרי השרייה ארוכה.
1
תודה רבה תבורכו
רטבים וממרחים