רכיבים
- 300 גרם גרגירי חומוס יבשים שהושרו במים לילה שלם
- 1/2 1 כפות טחינה גולמית איכותית
- 3 שיני שום, מקולפות
- 50 מ"ל שמן זית
- 1 לימון, סחוט היטב
- קמצוץ כמון
- קמצוץ פפריקה מעושנת
- קצח - לפי הטעם (לא חובה)
- מלח - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שופכים את מי השריית החומוס, שוטפים את הגרגירים ומעבירים אותם לסיר עמוק. מכסים במים שעוברים ב-10 ס"מ את גובה הגרגירים ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעתיים, עד לריכוך. בזמן הבישול, מקפים את הקצף והלכלוך שעולים על פני השטח. לאחר הבישול, מסננים את גרגירי החומוס ושומרים בצד את המים.
2. בבלנדר חזק או מעבד מזון עם להב פלדה, מניחים את גרגירי החומוס כשהם חמים, שיני השום, הטחינה הגולמית והתבלינים, וטוחנים תוך כדי שמוסיפים בהדרגה חצי כוס ממי בישול הגרגירים, שמן הזית ומיץ הלימון, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
אוכלים מיד או שומרים עד יומיים בכלי אטום במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!