רכיבים
- 2 כוסות שקדים מולבנים שלמים
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 2 כפיות תמצית שקדים
- 2 חלבונים גדולים
אופן ההכנה:
1. טוחנים בבלנדר את השקדים השלמים במהירות גבוהה במשך 30 שניות. מגרדים את הדפנות בעזרת מרית, מוסיפים את אבקת הסוכר, מנמיכים מעט את המהירות וטוחנים 30 שניות נוספות.
2. שוב מגרדים את הדפנות, מגבירים למהירות גבוהה יותר וטוחנים 15 שניות נוספות.
3. מוסיפים את תמצית השקדים והחלבונים, טוחנים במשך 40 שניות ומגרדים את הדפנות לפי הצורך, כדי לנצל היטב את כל "החומר". מפחיתים למהירות נמוכה וטוחנים במשך 10 שניות נוספות.
4. מחלקים את החמאה המוצקה שהתקבלה ל-3 ומעצבים מכל חלק "נקניק" עטוף בניילון נצמד. מעבירים למקרר להתייצבות ואז פורסים ומגישים כפינוק מתוק.
לחלופין, מגלגלים כדורים, מצפים אותם בקוקוס, שוקולד מגורר או פירות קצוצים, אפשר לגלגל הפתעה בכל כדור, מסדרים אותם בכלי אטום ומעבירים למקרר להתייצבות של שעה לפחות.